Beskrivelse
Lokation: Druerne blomstrer i Custoza som ligger ca 20km sydøst for Gardasøen.
Serverings forslag: Denne fyldige hvidvin passer perfekt til kød retter, lagrede oste og fiskeretter med saucer. Det er som godt lækkert med fasan, due eller vagtel.
Anbefalet serverings temperatur: 10°C – 12°C
Alkohol: 13 %
Det siger sanserne: Vinen har en intens gylden gul farve. I næsen, dig vil lugte laurbærblad, mispel, modne gule frugter, citrusfrugter, hvid blomster, tørrede abrikoser, akaciehonning og en brise af røgelse. På ganen er vinen tør, krydret, elegant, flatterende og langtidsholdbar. De subtile dufte, som du allerede har bemærket når du dufter dem spredes behageligt i munden og forblive til stede i lang tid.
Høst: Druerne høstes mellem september og midten af oktober.
Fremstillingen: Efter dekantering af druemosten efterfølges den af gæring i ståltanke og i en 500 liters Tonneau. Under processen af alkoholisk gæring og efterfølgende modning, som strækker sig over 12 måneder. Om foråret, to år efter, høster man druerne og vinen bliver flasket. Det er her den modner i yderligere 6 måneder, før den bliver sat til salg.