Beskrivelse
Lokalitet: Italien
Område: Toscana
Type: Hvidvin
Druer: Chardonnay og Viognier
VINIFIKATION
MilleEsettantotto fremstilles ved at blødpresse hele klynger af Chardonnay og Viognier. Efter en kort maceration af skindene, afklares druerne naturligt, og mosten begynder at fermentere. MilleEsettantotto lagres i små egetræsfade og derefter i cocciopesto-amforaer.
SMAGSNOTER
I glasset har MilleEsettantotto en lys, bleggylden farve med grønne nuancer. Den har en fin og kompleks bouquet. I munden afslører den en harmoni af friske og søde noter kombineret med en betydelig krop og vedholdenhed. Denne vin er bestemt til at udvikle sig bemærkelsesværdigt over tid.
SERVERING
Velegnet til raffinerede og krydrede retter med skaldyr, hvide trøfler og svamperisottoer. Det er også ideelt til hvidt kød.
Hvad vinhuset selv siger
Matilde di Canossa donerede lenet Usigliano til Biskoppen af Lucca i 1078 og ændrede dets navn til Usiglian del Vescovo for evigt. Med denne vin, en kombination af tradition og innovation, har vi til hensigt at hylde begivenheden og den tusindårige historie om Usiglian del Vescovo. En vin, der år efter år vil vinde dig over med sit unikke præg, der skyldes aldring i barriques og amphorae.
Prøv vores vin i dag og oplev den intense smag af ægte italiensk håndværk og tradition.