Beskrivelse
Lokalitet: Portugal
Flaske størrelse: 750 ml
Druer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão
Lidt historie:
Miguels Port kommer fra familiegården beliggende på bredden af
Douro-floden i Øvre Corgo. Ejendommen strækker sig mellem
floder og bjerge. Blandt de forskellige skråninger står vinstokkene
langs med floden. Denne gård blev startet af Baron of Seixo i 1845.
Den strækker sig over omkring 200 hektar, hvoraf en tredjedel er
dyrket til med vinstokke. Disse stokke er klassificeret med brevet A,
som er den højeste kategori i Douro skalaen. De plantede
druesorter er af de mest traditionelle druer fra regionen, som er i
stand til at producerer enten Portvin eller Douro-vin med.
Farve/Duft/Smag:
Denne port med sin mørke murstenfarve, har en kompleks aroma
med krydret noter og en glat elegant blanding af tørret abrikos og
honning. På ganen har den bløde tanniner med en behagelig og
lang afslutning.
Fremstilling:
Vin gæret ved kontrolleret temperatur (24-28 ºC). Når den når den
ønskede sødmeværdi, bliver gæringen afbrudt ved at man tilsætter
brandy (77%). Derefter lager porten i tønder af egetræ i en
minimum syv år i, på husets lager i Vila Nova de Gaia, indtil den er
klar til aftapning.
Gastronomi/Servering:
En Colheita bør serveres let afkølet. Nyd den både til et lækkert
ostebord og til diverse desserter. Nyd den også gerne som en
dessert i sig selv