Beskrivelse
Lokalitet: Portugal
Flaske størrelse: 750 ml
Druer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão
Lidt historie:
Miguels Port kommer fra familiegården beliggende på
bredden af Douro-floden i Øvre Corgo. Ejendommen strækker
sig mellem floder og bjerge. Blandt de forskellige skråninger
står vinstokkene langs med floden. Denne gård blev startet af
Baron of Seixo i 1845. Den strækker sig over omkring 200
hektar, hvoraf en tredjedel er dyrket til med vinstokke. Disse
stokke er klassificeret med brevet A, som er den højeste
kategori i Douro skalaen. De plantede druesorter er af de mest
traditionelle druer fra regionen, som er i stand til at producerer
enten Portvin eller Douro-vin med.
Farve/Duft/Smag:
Denne blege port med sin personlige aromatiske udvikling, har
en behagelig tertiære aroma, der forstærkes med noter af
vanilje og krydderier. Blandt krydderinoterne er peber, nellike
og en let muskatnød. Smagen er kraftig og frisk med en
glædende lang eftersmag.
Fremstilling:
Vin gæret ved kontrolleret temperatur (24-28 ºC). Når den når
den ønskede sødmeværdi, bliver gæringen afbrudt ved at man
tilsætter brandy (77%). Derefter lager porten i tønder af
egetræ i en minimum syv år i, på husets lager i Vila Nova de
Gaia, indtil den er klar til aftapning.
Gastronomi/Servering:
En Colheita bør serveres let afkølet. Nyd den både til et
lækkert ostebord og til diverse desserter. Nyd den også gerne
som en dessert i sig selv