Beskrivelse
Frederiksdal, Sur Lie
LIGGER PÅ BUNDFALDET
‘Sur Lie’ betyder på fransk, at vinen ligger på bundfaldet, altså gærresterne, i en længere periode. Kontakten med gærresterne kendes primært fra Champagne, og metoden giver i sig selv en federe, dybere og rigere vin.
SAMMENSTUKKET AF FLERE ÅRGANGE
Frederikdals Sur Lie lagrer på franske egetræsfade, der er mellem 225 og 450 liter og sammenstukket af 2-3 forskellige årgange. Sammenstikningen af modne og unge årgange giver yderligere kompleksitet – og både fine, friske frugtnoter fra de yngre år og mere komplekse toner fra den ældre vin.
En virkelig nuanceret vin, og den perfekte ledsager til mørk chokolade, marinerede bær, kager og ikke mindst desserter som ris a la mande. Sur Lie har godt af en tur på karaffel en time inden servering. Vinen kan stå åbent et par måneder et køligt sted.
Indhold: 500 ml
Læs mere på http://www.frederiksdal.com/product/sur-lie/