Beskrivelse
Lidt historie:
Miguels Port kommer fra familiegården beliggende på bredden af
Douro-floden i Øvre Corgo. Ejendommen strækker sig mellem
floder og bjerge. Blandt de forskellige skråninger står vinstokkene
langs med floden. Denne gård blev startet af Baron of Seixo i 1845.
Den strækker sig over omkring 200 hektar, hvoraf en tredjedel er
dyrket til med vinstokke. Disse stokke er klassificeret med brevet A,
som er den højeste kategori i Douro skalaen. De plantede druesorter
er af de mest traditionelle druer fra regionen, som er i stand til at
producerer enten Portvin eller Douro-vin med.
Farve/Duft/Smag:
Denne let ravfarvede colheita, har en kompleks aroma med noter af
muskatnød, honning og en let touch af citron. På ganen er den
elegant og fløjlsagtig. Denne vin vokser i munden.
Fremstilling:
Vin gæret ved kontrolleret temperatur (24-28 ºC). Når den når den
ønskede sødmeværdi, bliver gæringen afbrudt ved at man tilsætter
brandy (77%). Derefter lager porten i tønder af egetræ i en minimum
syv år i, på husets lager i Vila Nova de Gaia, indtil den er klar til
aftapning.
Gastronomi/Servering:
En Colheita bør serveres let afkølet. Nyd den både til et lækkert
ostebord og til diverse desserter. Nyd den også gerne som en
dessert i sig selv.