Beskrivelse
Trappist, Westvleteren No. 12
Westvleteren er den hellige gral for Trappist øl elskere
Westvleteren blev grundlagt i 1838 på Trappist Abbey af Sint Sixtus i Vleteren , Belgien.
Westvleteren munkene har gentagne gange erklæret, at de kun brygger nok øl til at køre klostret, ikke for ren profit. Selv siger de “Vi brygger øllet for at leve, men vi lever ikke for øl”
Dette er det tungeste og mest prestigefyldte øl aftappet af munkene i Westvleteren. Flasken kan kendes på den guld farvede hætte (ingen af Westies har etiketter på maven). Den nøjagtige sort eller blanding af humle er hemmelig, men vi ved den er lokal.
Produktionen af Westvleteren 12 går helt tilbage til begyndelsen af Anden Verdenskrig, men det er ikke umiddelbart den Westvleteren, som vi kender den i dag. Dengang havde no 12 kun en alkoholprocent på 2% ABV.
Westvleteren 12 er mere end blot Sint-Sixtus munkenes livreddende flagskib … Øllet kan virkelig blive kaldt en belgisk statsborgers ølskat.
Smagen:
Westvleteren 12 har en meget fyldig, cremet, glat og rund aroma. God kulsyre. Mørk frugt, rosiner, karamel sødme, alkohol, tobak og læder. Meget frodig med god malt smag.
Smagen er balanceret med en eftersmag der varer. Tør finish.
En smagsoplevelse der er lige så individuel, som den person der drikker det.
Øllet kan gemmes i årtier. Smagen fortsætter med at udvikle sig. Men vi ser at nogle ølentusiaster alligevel mener, øllet er bedst når det er 2-5 år.