Beskrivelse
Lokalitet: Italiensk
Årgang: 2010
Mål: 750 ml
Druer: Corvina, Rondinella og Corvinone
Lidt om huset:
“La Collina dei Ciliegi” vingård er født takket været familien Gianollises
passion for jorden, dyrkelsen og vinen. Massimo Gianolli, som har været
en succesfuld forretningsmand og vin entusiast siden hans ungdom,
mødte Stefano Falla, som han delte sin passion med, og sammen skabte
de i 2005 en mindre produktion, ved brug af nøje udvalgte druer til at
lave deres første Amarone. Denne vin, ville efter de strenge produktions
regler, blive skabt 4 år senere. Siden da er ikke kun passionen, men også
produktionen vokset. Og dette har skabt det vinhus som det er i dag.
Farve/Duft/Smag:
Denne Amerone har en intens rubin rød farve med nuancer af den
granatæble røde farve. Duften er kompleks og overdådig. Den søde
indledende hint af marasca kirsebær og marmelade er omringet af
krydderier og en delikat læder afrunding. Vinen er kraftfuld, rund, stærk
og behagelig i smagen. Den har et langt og vel balanceret finish
Fremstilling:
Efter druerne er høstet, tørres de i mindst 4 måneder. Det resulterer i at
de mister 40% af deres vægt eller mere. Gærings temperaturen er 18°-
22°C. Saften ligger med skindet i 30 dage. Herefter modnes vinen i
trætønder i 24 måneder og yderlige 6 måneder på flaske.
Gastronomi/Servering:
Denne komplekse vin passer perfekt med meget smagsfulde retter.
Derfor går den fantastisk sammen med BBQ marineret retter, krydderurt
marineret lam og godt krydret oste. Eftersmagen fra de tørrede druer gør
den også perfekt til sur-søde opskrifter. Vinen serveres bedst ved en
temperatur på 18°-20°C.
Priser:
Denne udsøgte Amerone har vundet et utal af priser siden år 2007.
Senere i år 2014 vandt den 2 priser, både ”Guld Berlin” og ”Guld
Mundus Vini